Radio Køge

By og Havn: Havmiljøet i Køge Bugt påvirkes ikke

January 24, 2022

Den nyligt igangsætte klapning af gytje i Køge Bugt kommer ikke på nogen omvæltende facon til at ændre på havmiljøet i Køge Bugt, sådan som de mange protesterende borgere og foreninger ellers præsenterede deres frygt for i lørdags ved protesten i Københavns Havn.

Det fortalte Ingvar Sejr Hansen, udviklings- og salgsdirektør ved By og Havn, udviklingsselskabet under Københavns Kommune og den danske stat, som har til formål at stå i spidsen for den fremtidige udvikling af blandt andet Lynetteholmen, Nordhavn og Ørestad, til TV2 News lørdag.

I interviewet forklarede Ingvar Sejr Hansen videre til TV2 News, at man allerede har frasorteret det mest forurenende gytje, som er blevet deponeret på land. Det er derfor langt overvejende rent gytje, som når frem til de to udvalgte klappladser i Køge Bugt, hvor det vurderes, at det gør mindst mulig skade, fortalte han.

Men Nikolaj Kolding Pedersen, der stod i spidsen for en demonstration forrige lørdag, giver umiddelbart ikke meget for By og Havns udmeldinger...

Podbean App

Play this podcast on Podbean App